CONFERENCE AGENDA 2013

 

Day 1. Time of the conference: January 31, 2013 from 10 am to 5 pm. 

Moderator: Yrjö Ojasaar (Wise Guys)

Registration starts at 09.00

 

10:00-10:10 Opening words by Organizers

Leonid Agejev

/North Expo Marketing/

10:10-10:40

"The short way to a perfect game: - mistakes developers

should know about"

Oleg Pridiuk

/Unity/
10:40-11:10 "Post Mortem Imperia Online – very alive"

Dobroslav Dimitrov

/Imperia Online/
   15min break  
11:25-11:55

"Stickiness forever: Game mechanic"

Julian Migura

/BoaCompra/
11:55-12:25 "The Psychology of Gamification"

Edvin Aedma

/University of Tartu/

   1h lunch break  
13:25-13:55

Round Table "Eastern and Northern Europe game

developers: what can they learn from each other?"

Participation of EGDF Board members:Klaus Hansen,

KooPee Hiltunen,Jari Pekka Kaleva and Malte Behrmann

Moderator

Dr. Malte Behrmann

/EGDF/

13:55-14:25 "How to pitch to publishers" 

Hendrik Lesser

/Remote Control

Production CmbH/

   15min break  
14:40-15:10

"How to use crowdfunding as a

combined funding and marketing campaign"

Lasse Mäkelä

/Invesdor OY/

15:10-15:40

"VC and gaming: ­ what does an investor think?"

Pavel Bogdanov

/AlmazCapital/

15:40-16:10

"How To Make Yourself Attractive To an Investor Or

a Publisher?" 

Lauri Antalainen

/GameFounders/

16:10-17:00
Networking  
20:00 Evening event in Trattoria  - "Massimo"   

 

 

Day 2. Time of the conference: February 1, 2013 from 10 am to 5 pm.

Moderator: Dr. Malte Behrmann (EGDF)

 

 

10:00-10:30

"Current state of the European gaming industry"

Dr. Malte Behrmann

/EGDF/

10:30-11:00

"Social Games in Russia: the Past,the Present & the Future"

Edgar Strods

/Mail.Ru Group/

11:00-11:30

" Game changer on the investment market!

Tommi Remonen

/FundedByMe/

   15 min break  
11:45-12:15

"Monetization and Distribution in Emerging Markets.

What Works & What Doesn't"

Andrei Dementjev

/Fortumo Ltd/

12:15-13:00

"Big Data in Mobile Gaming: Optimizing the User

Experience on iOS & Android"

Eric Seufert

/GreyAreaLabs/

  1h Lunch break   
14:00-14:30  "Game development for Windows Phone 8"

Lucian Tomuta

/Nokia/

14:30-15:00

"Go International Through Localization

And Crowdsourcing"

Jari Herrgard 

/Synble Ltd/

15:00-15:30

"Search Engine Optimization for Gaming & Gambling:

Key Success Factors"

Matteo Monari

/BizUp SRL/

  15 min break   
15:45-16:15 "Key benefits of user testing"

Hegle Sarapuu

/Trinidad/

16:15-16:45 "EU VAT and corporate tax in e-commerce" 

Giuseppe Rigano

/Crowe Horwath

International/

16:45-17:00 Closing words by Organizers /North Expo Marketing/

 

If You are an expert on a topic from the given list and You would like to share Your knowdlege and experience, please contact us info@igexpo.eu! Also, if you have an idea on any other topic to be included in the list, send it to us and we will consider Your proposal.

 

 

*English is the working language of the Conference